Glasbena hiša Čonce

Tržaška cesta 85

1000 Ljubljana

Partnerji v projektu

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Pišite nam

Glasbena hiša Čonce

Tržaška cesta 85

1000 Ljubljana

Partnerji v projektu

MC Vič.png

NAŠE POSLANSTVO

Zgodba o glasbeni hiši s skrivnostnim imenom se je rodila ob spoznanju, da so spomini v spremljavi glasbe vedno lepši, svetlejši in bogatejši. Morda tudi zato, ker se glasba rada pojavi v družbi prijateljev. V naša življenja zariše nove struge in nas povede v nove, prej nedostopne zgodbe. Predstavi nam neznane ljudi, od katerih bodo nekateri postali pomembni življenjski sopotniki, ter nam vzbudi strast za neznane in neraziskane svetove. Glasba nam ponižno dopušča, da jo ustvarjamo in v nas vzbuja občutke, ki jih ne znajo posredovati še tako modre besede. 

Pogosto si domišljamo, da je glasbovanje stvar za posvečene. Želim vas prepričati v nasprotno - glasba je namenjena vsakemu izmed nas. Zato vas povabim, da v glasbeno hišo povabite družinske člane, prijatelje, morda celo sosede (če se z njimi vsaj za silo razumete). Zaigrajmo in zapojmo skupaj, vsaj enkrat. Morda bo sprva zvenelo malce "leseno", tako kot ob prvem dotiku klavirske tipke. Nato pa se začne premikati - z majhnimi koraki, sodelovanjem bližnjih in željo po okušanju novih življenskih radosti. 

In zdaj smo tu, pred vrati. Kot ob vsakem vstopu v neznano, nismo prepričani, kaj nas čaka. Vemo pa, da so vrata odklenjena in slišimo, da iz notranjosti prihaja glasba. Glasba, ki najlepše zveni v družbi najbližjih - ko se veselimo, žalostimo in tudi takrat, ko samo - smo. 

Nejc